Ekskluzywny bankiet

Organizacja przyjęć i bankietów:

scenariusz (na podstawie tekstu Piotra Zdybla dla "Restaurator-a" 2008/11)

Bankiet to uroczysty elegancki obiad, kolacja, organizowana coraz częściej przez firmy, chcąc poznać swoich potencjalnych klientów, czy też utrwalać stały kontakt ze współpracującymi firmami, czy też pracowniami.

Pomidore to niewątpliwie jeden z monopolistów na warszawskim rynku. Idąc przed konkurencją, szokuje swoja pomysłowością i wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Klienta.

Goście witani "welcome drinkiem", który jednocześnie pełni funkcję aperitifu. Najczęściej jest to szampan lub Kir - Royal, (szampan + Creme de Casis) powitanie wywodzące się z dawnych francuskich obyczajów, jak również tartinkami z kawiorem, łososiem, owocami morza, czy też truskawkami.

Następnie Organizator wita przybyłych Gości, oraz wznosi toast i zaprasza do poczęstunku.

Kelnerzy serwują wyśmienite trunki, a muzyka klasycznego kwartetu dodaje uroku niepowtarzalności i wyjątkowości spotkania.

Na bufetach nie może zabraknąć tradycyjnego akcentu kuchni polskiej:
- zupa z wędzonej kaczki,
- deski pieczonych mięs metodą staropolską,
- pieczone prosie,

jak również wspaniałych akcentów kuchni świata:
- kolendrowo limonowa zupa z małż nowozelandzkich, krewetką i żabimi udkami,
- pasztet z kaczych wątróbek w galarecie z czerwonego wytrawnego wina,
- łosoś pieczony w miętowym auszpiku z małżami,
- sałatka z pieczoną wołowiną i makaronem sojowym w pikantnym sosie ostrygowym,
- comber jagnięcy podany na risotto grzybowym z marchewkami glazurowanymi w miodzie,
- panna cotta z karmelizowanymi truskawkami i świeżą miętą,

To tylko niektóre z pozycji Pomidore, które szokują swym wyglądem a również są ucztą dla podniebienia. Na bufetach oprócz wyśmienitych dań nie zabraknie pokaźnej dekoracji. Najczęściej są to srebrne świeczniki, aksamitne tkaniny, piękne kompozycje kwiatowe. Istotnym element odgrywa zastawa. Srebrne sztućce jak i wszelkie talerze, filiżanki wykonane ze szlachetnej półprzezroczystej porcelany, niewątpliwie zwrócą uwagę każdego z przybyłych Gości, a serwowana najdroższa kawa świata luwak (kopi luwak) niewątpliwie podkreśli i rozgrzeje atmosferę przyjęcia.

Wyśmienite wina, dobrane przez naszego sommelier-a podkreśla indywidualność i wyjątkowość przyjęcia.

Na zakończenie bankietu, Organizator dziękuję przybyłym Gościom, po czym rozpoczyna się serwis digestive. Kelnerzy w białych rękawiczkach, na srebrnych tacach serwują wyśmienite Cognac-i. Wśród nich rodzina Cognac-ów Hennessy, Camus, Otard, jak również likiery ziołowe.

Na Państwa życzenie menu prześlemy e-mailem lub faksem.



POMIDORE CATERING

Wspiera zespół rockowy!
Śrubka

Kontakt

Pomidore Catering
tel. 505-295-114
amore@pomidore.pl
Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.