Catering wigilijny warszawa

Propozycja menu na spotkanie świąteczne w 2012r.

catering Warszawa - wigilia Do pobrania w formie pdf

Dania gorące: (ok. 450g na osobę)

  • Barszcz czerwony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Świąteczna kapusta Wigilijna
  • Dzwonki karpia w sosie pieczeniowym
  • Dzwonki łososia w sosie cytrynowym
  • Roladki z indyka z boczkiem i suszonymi pomidorami

Przekąski rybne/wegetariańskie: (ok. 150g na osobę)

  • Karp po warszawsku (w galarecie)
  • Różyczki z łososia wędzonego podane z kaparami i cząstkami cytryn
  • Ryba w sosie pomidorowym (po Grecku)
  • Terina rybna z zielonym groszkiem i kaparami
  • Śledź cztery smaki (z suszonymi pomidorami, z cebulką, jabłkiem, w oleju)
  • Półmiski ryb wędzonych (polędwica z łososia, tuńczyk wędzony, halibut, węgorz, grenadier, dekoracje z krewetek smażonych)
  • Kutia z limonkami

Deski mięs świątecznych: (100g na osobę)

  • Schab faszerowany ziołowym twarożkiem w galarecie
  • Marynowana pierś z indyka, z prażonymi migdałami i orzechami pini
  • Rolada z indyka faszerowana zielonym groszkiem i czerwoną papryką
  • Rolowany boczek w aromatycznych ziołach z czosnkiem
  • Karkówka marynowana w gryczanym miodzie
  • Pasztet z dziczyzny podany z żurawiną

Sałatki: (ok. 150g na osobę)

  • Świąteczna sałatka jarzynowa z rolowaną szynką
  • Sałatka Grecka z tradycyjnym sosem pesto
  • Sałatka z szynką własnego wypieku, marynatami i chrupiącymi ziemniakami
  • Sałatka śledziowa z serem Gouda
  • Sałatka z tuńczykiem i piklami

Dodatki: (ok. 20g na osobę)

  • Kosze pieczywa (mix)
  • Masło smakowe (ziołowe, czosnkowe, paprykowe)
  • Chrzan, ćwikła, sos tatarski, cytrynowy, Dijon

Deser: 90g na osobę

  • Mix ciast świątecznych (piernik, sękacz, makowiec, rolady, sernik, szarlotka, baby drożdżowe)
  • Domowe ciasteczka deserowe własnego wypieku

Napoje: bez limitu

  • Kawa z ekspresu ciśnieniowego MK Cafe Professional Expert
  • Wybór herbat smakowych (cukier, mleko, cytryna, cukier)
  • Kompot z suszonych owoców
  • Soki owocowe, woda mineralna

Dodatkowo na życzenie:

  • Kosze świąteczne rozdawane po przyjęciu przez hostessy (przeprane w śnieżynki)
  • Grzane wino lub bezalkoholowy Glog z przyprawami
  • Zespół grający kolędy (nagłośnienie do dyspozycji Prezesa Firmy przy rozpoczęciu)
  • Dekoracje: choinka, oświetlenie typu par, dekoracje bufetów, świeczniki
  • Carving (autorskie rzeźby w owocach)
  • Obsługa: kelnerska, barmańska, hostessy, managerowie
  • Stoły bufetowe, coctailowe, zastawa restauracyjna, podgrzewacze, sztućce VIP, ekspresy, warniki
  • Na życzenie pokaz kuchni japońskiej z elementami tradycyjnej - świątecznej kuchni polskiej

Pozdrawiam,
Piotr Zdybel

General Manager
POMIDORE - PROFESJONALNY CATERING 
ACHIKOCHI - SUSHI EVENT
PODZAMEK - DOM WESELNY/KONFERENCJE
tel. kom. 504-957-020 
amore@pomidore.pl

NIP: 922-252-93-90
    


POMIDORE CATERING

Wspiera zespół rockowy!
Śrubka

Kontakt

Pomidore Catering
tel. 505-295-114
amore@pomidore.pl